Verxunal Mesajlar Metin Gümüş

Metin Gümüş

Enver Karagözü kaybettik

Sesi cüssesinden, yüreği sinesinden büyük bir bilgemizi, Çoraklı köyünden Enver Karagözü kaybettik. Tüm Şavşatlılara başsağlığı diliyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum. METİN GÜMÜŞ 31 MART 2007
Metin Gümüş

Bekliyorum ...

Metin Gümüş - 9 Şubat 2007 - Genel Mesajlar
Bizim jenerasyondan arkadaşlar bu siteye anılarını yazsalar eminim ki adından ençok bahsedilecek insan Ali Taban’dır. Çünkü o kalender, babacan haliyle hemen hemen herkesle ortak bir anısı vardır. Gördüğüm kadarı ile bu sitede yazan arkadaşlar kendi jenerasyonlarında hepsi Turan Taban’dan bahsediyorlar. Yani Turan Tabanda o jenerasyonun Ali Tabanı. Herkes onu yazıyor, anlatıyor. Ama o hiç yazmıyor. Acaba neden. Yazılarını bekliyor gözlerinden öpüyorum Turan.
Metin Gümüş

Necmettin Amca Aramızdan Ayrıldı

Öz şivemizle konuşan, öz kültürümüzü yaşıyan, geleneksel esprilere gülenlerimizden birisi daha ayrıldı aramızdan. Necmettin Amcaya tanrıdan rahmet, sevenlerine ve tüm yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. METİN GÜMÜŞ 19 OCAK 2007
Metin Gümüş

MERHABA

Metin Gümüş - 22 Aralık 2006 - Genel Mesajlar
Gurette, sılada her nerede iseniz hepinize birden merhaba.
Öncelikle yaklaşan ve birbiriyle denkleşen yeni yıl ve kurban bayramınızı kutluyorum.Sağlık,mutluluk ve barış dolu günlerle nice yıllar,nice bayramlar diliyorum.
Belki kimsenin umurunda değil ama ben yinede açıklamak zorunda hissediyorum kendimi. Sizlere buradan merhaba demekte bunca geç kalışımın nedenlerini.
Nedenler dediysem sanmayın sayfa, sayfa,madde madde nedenler sıralıyacağımı.Neden tek efendim. "Elektronik özürlülük" Ahabu aletle tam hasb-ı hal olamadım bir türlü. Bir kez öğrendim ya oğlumdan Şavşat com’a girip Verxunal fotoğraflarına bakmasını yetti de arttı bile. Aylarca hemen hemen hergün defalarca girip dolaştım köyümde. Bazan ağlıyarak, bazan da hüzünlenerek.
Geçen gün farkettim ki; foto galeri dışında Mesaj tahtası, Anı, Fıkra, Öykü, Etkinlik gibi sayfaları da var köyümün. Hele bir bunarada bakayım dedim. Baktım...
Bakmaz olaydım. İlk karşıma çıkan mesaj Sevgili Yüksel Dülger’in değerli eşini kaybettiğine dairdi. Sarsıldım. Bu vesileyle Yüksel’e ve çocuklarına baş sağlığı diliyorum. Eminim metanetle karşılamıştır bu acı kaybı. Çünkü bilir Yüksel takdiri ilahiyi de doğanın kanunlarını da. Her ne ise bu kadar erken teclli etmeseydi keşke. Keza ilerleyen sayfalarda öğrendim. Kaybettiğimizi sevgili Sefo bibiyide. Bunun içinde Şakir ağabeyime çocuklarına Xantuşet ten tüm Demiral ve Vexunal dan Çinigil (ALTUN) ailelerine baş sağlığı diliyorum.
Bu iki uğursuz haber dışında bütün okuduklarım sevindirdi, umutlandırdı beni. Köyümün gençleri, köyümün sorularını tartışıyor, sorun tesbit edip, çözüm öneriyorlar. Köyden uzak olsalarda duyarlılar köye karşı. Ne kadar sevindirici ise gençlerin bu duyarlılığı, aynı ölçüde üzücü biz yaşlıların duyarsılığı, aldırışsızlığı. Yoksa hepsi elektronik özürlümü? benim gibi.
İtiraf etmeliyim ki beni ençok sevindiren şeylerden birisi de -diğer gençlerimiz sakın alınganlık göstermesinler- Şener Altun gibi bir cevherle karşılaşmak oldu. Eline, diline, kalemine yüreğine sağlık Şener. Çobanlığı da çok güzel işlemişsin herşey gibi. Eminim senin yazdığın günlerde gündemde olsa idi yazardın. Şimdi gücelleşti onuda ben ekleyivereyim. Çoban olmak bu ülkede erken seçim isteme hakkını da verir insana. Malumya önümüzdeki yıl nisan ayından önce seçimler yapılmalı diyen Cumhur Başkanımıza cevap verirken "daha hayatlarında bir koyun gütmemişler kalkıp erken seçim istiyorlar." diye buyurduya sayın başbakan.
Yani senin deyiminle söyleyelim Şener. "Durumi vaziyeti eyi görmiyersan memleketta derhal erken seçımlar yapılsın diyacaxsın."
Tekrar görüşmek üzere hoşca kalın. 22 ARALIK 2006
METİN GÜMÜŞ

Verxunal Üye Listesi

A

C

D

E

F

G

İ

K

L

M

N

O

Ö

T

V

Y

Z

Şavşat ve Köyleri