Verxunal Mesajlar Serap Gümüş

Serap Gümüş

Sevgili Şener Abi

Sevgili Şener Abi iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum uzun zamandır iş yoğunluğundan siteye giremiyordum. Mesajını bu gün okudum çok mutlu oldum. çok teşekkür ediyorum. Ne dost ne memleket hasreti biter gönlümüzde. Sadece bazı telaşlar. Sıralamada öne geçti sanırım. : ) Ama telafisi mümkün inş. Görüşmek dileğiyle. Herkese iyi günler.

Serap Gümüş

Sevgili Verhunallilar

Sevgili Verhunallılar sitede azda olsa hasret gideriyoruz. Gönül isterki senede bir gün olsada bir yer belirleyip buluşalım ve yakinen hasret giderelim bir fikir almak amacıyla böyle bir mail yazma gereği duydum. en azından istanbul izmit gibi birbirine yakın olan yerlerdeki dost ve akrabalarla bir araya gelelim. Eğer uygun görülürse çalışmalara başlayayım buluşma yeri ve zamanı konusunda.

Serap Gümüş

Hepimizin ortak noktası gurbet

Kimi melek olmuş, gurbet ellerde,
Memleket kokusu arar, güllerde,
Bir türlü bitmeyen, uzun yollarda,
Ömrünü tüketir, gurbet kuşları.

Belkide hepimizin ortak noktası gurbet. Ne güzel anlatmış şair gurbeti ve gurbette geçirilmeye çalışılan ömürleri. Herbirimiz ayrı yerler de kokladığımız çiçekte içtiğimiz suda solukladığımız hava yediğimiz ekmekte ararız memleketimizi yada memleketimizden esintileri. Ama aynı tat aynı koku aynı haz yoktur bulamayız birtürlü. Hayallere düşlere düşüncelere saklarız memleket hasretimizi. Ah bir köylü hep beraber toplanıpta pancarcıya çıksak davullarla zurnalarla o tepelerde oturupta akşamları nağırların sığırların gelişini zil sesleri eşliğinde izlesek ve dinlesek diye düşünürüz. Sonra yaylardan gelen kuymak peynir eritmesi kokularını duymaya çalışırız. Hele cadi gevreğiyle ayranın tadı dilimizin ucuna geliverir sanki.Ama nafile gurbetteyiz dir aynı şeyleri yaşamak tadmak görmek ve solumak hayal olmuştur. Diye düşünürüz aslında hayal olmamıştır.

Memleket havası koklamak için,
Dostu, sevgiliyi yoklamak için,
Bir anı olarak saklamak için,
Yazar üç beş satır, gurbet kuşları.

Memleket havasına hasret kalanları, Dostu sevgiliyi arayanları, Anılarla geçmişlerini payşanları sevgileri ve hasretleri bir araya getirir ortak bir noktada buluşturur savsat.com sitesi. Yeniden canlanır anılar yaşayanları tarafından bir bir anlatılır. Kimi zaman hep birlikte hüzünlenilir kimi zamansa hep birlikte gülünür yaşananlara. Dosttan haber alır olduk, hiç tanışmadığımız akrabalarımızla tanıştık dostlar edindik.Dosttan haber alır olduk demişken isimlerini anmadan geçemeyeceğim. Çok değerli ve sevgili Şener abi, anlatımlarınla gönlümüzü mest ettin hasretimizi özlemimizi bir nebzede olsa hafiflettin dostluğunla sevgini paylaştın Allah senden razı olsun canım abim benim.Sevgili Özkan abi gerçek bir dost ve abisin tüm yalınlığınla paylaştığın dostluk için çok teşekkür ederim Allah sendende binlerce kez razı olsun.Sevgili Şinasi abi ve isimlerini sayamadığım tüm savsat.com sitesindeki dostlara candan selam ve sevgilerimle.

Gönül isterdiki köyümüze geri dönelim ve anlatılanları yeniden yaşayalım hemde öz be öz memleketimizde şavşatımızda ve köyümüzde.

Ekmek bulamamış, kendi yurdunda,
Sınır ötesinde, dağlar ardında,
Kahırlar içinde, geçim derdinde,
Gurbeti donatır, gurbet kuşları.

Hangimiz istemezki geri dönüp hayatımızı oralarda devam ettirelim şartlar ve imkanlar uygun olsaydı.Geçim derdi işsizlik olmasaydı.Kim çıkardıki gurbete güzelim memleketimizi bırakıp ama neylersiniz hayat mücadelesi deyip hepimizi ayrı yerlere sürüklemiş esen rüzgar. Her zorluğa sıkıntıya alışık olan Şavşat insanı çok güzel yerlerde güzel işlerde çalışır olmuş gönlündeki memleket hasretiyle. Özünü kaybettirmemiş gurbette olmak yine çalışkan yine dürüst yine candan samimi ve doğal kalmış yapmacıklıktan uzak. Özümüzü hiç kaybetmeyelim hep böyle kalalım inş. Yazmak bana düşmez diye düşündüm hep hep yazmak gönül işidir.Yürek ister düşüncelerini duygularını kağıda dökebilmek.Bu yüzden birazda çekinerek yazdım. Abilerim kadar içten olmazsa diye hatalarımın ve kusurlarımın bağışlanması dileğiyle sürçilisan ettimse affola. Can dostlar.

Verxunal Üye Listesi

A

C

D

E

F

G

İ

K

L

M

N

O

Ö

T

V

Y

Z

Şavşat ve Köyleri