Şavşat Duvar Gazetesi Politika

Şavşatta Seçim

Şavşat.com

(Haber / Yorum)

Türkiye genelinde olduğu gibi bu seçimler Şavşat'ta da ulusalcılar-AKP denklemine sıkışmış durumda.

CHP ulusalcı (milliyetçi bir söylemini haça karşı yani AB karşıtı ve anti-PKK temelinde) söylemi ile siyasal tüm kesimler üzerinde baskılanma oluşturmuş, Artvinde 2 de 2 yapma amaçlı bir politikayı benimsemiş durumda.

AKP ise zaten oluşturduğu siyasal rant ve toplumun bir kesimi için istikrarı-refahı vaaz eden kendinden menkul "yola devam" sloganı ile kendinden emin bir vitrini sürdürmekte...

Gelgelelim diğer yandan Şavşat sokaklarında salkım saçak parti bayrakları sarkmakta... Bayraklar Türkiye geneline göre yinede az denecek bir kirliliğe yolaçmış olsada, seçim araçları üzerinden saçılan sloganlar kötü bir ses kirliliği yaratmakta.

Parti imzasız "Ulusalcı" bildirileri ile tırnak içinde "Yeni CHP liler" sokakları arşınlarken, arabesk söylemler ve çıkarlar toplumsal vaatlerin arkasından sırıtmakta.

Şavşat yine yüzyılı aşmış kaderine terkedilmiş durumda. Sığınma ve sırt dayama ile siyaset yine Şavşata çok şey kaybettiriyor. Kadastro sonrası ile ilgili, gelecekle ilgili herhangi bir kaygı yada politika söylemlerde mevcut değil. Şavşat tüm siyasal kesimler için kendi rantları için, kişi-grup çıkarları-kariyerleri için bir araca dönüşmüş durumda.

ÖDP hantal yapısı dolayısıyla Türkiye genelinde bağımsız adayları bile içine sindirememiş ve kendi içinde bir krize dönüştürmüş durumda. Artvinde Bağımsız bir adayla ÖDP kesin parlamentoya girebilecekken kendi adayı ile girdiği bu seçimde 5% oy alacağı gibi tahmin-hayallerle kendini avutmakta.

ÖDP ve sol Şavşat'ta hiçbir şansa sahip değil. Şavşata dair hiçbir programa ve alternatif düşünceye sahip değil. ÖDP gibi MHP'de, CHP tarafından kuşatılmış durumda. İki kesimin söylemleride CHP nin elinde reel politikaya dönüşmüş durumda. CHP arkasına aldığı tüm garabet rüzgarlarla kendi yelkenlerini sonuna kadar şişirmek için sol ve sağ çevreler üzerinde tam bir kıskaç politikası sürdürmekte.

Seçim üzeri yapılan gözboyayıcı bazı girişimler sonuçlandırılabilse. (Yol yapımı gibi...)

Şavşat ilçe parti teşkilatlarına bir slogan öneriyoruz.
Üretimsiz - ranta dayalı, geleceği olmayan bir Şavşat için elele...

Artvinde seçim sonucu için Şavşattan bakınca CHP 2 de 2 yapabilir demek mümkün. Genel tahmin ise CHP 1 AKP 1. Bunun dışında bir sonuç imkansız gibi.

Bu İçerik 3532 Kez Görüntülendi

Politika Üye Listesi