Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Elma ve Elma Sirkesinin Faydaları

Nurşen Kumaş

Elma Ve Elma Sirkesinin Faydaları

Nurşen KUMAŞ

Memleketimizde fazlasıyla bulunan elmanın ve elma sirkesinin bir çok yararını öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim..

ELMA (Malus domestica)

Bitki özellikleri : Dünyamızda 5000’den fazla türü olan elma hakkında herhangi bir tanımlamaya hiç gerek yok..

Bileşim: Su oranı %85, şeker %12, Pektin, organik asitler, soda, fosfor, tanen, vitamin A, B1, B2, C, E, PP.

Kullanım alanları ve biçimleri: Elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosforun yardımı ile, beyni, karaciğeri ve mideyi çok olumlu etkiler. Kullanım biçimleri, taze meyve ve meyve suyu olarak sıralanabilir. Çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir. Pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deri canlılık ve tazelik kazanır. Yatmadan önce yenen bir elma, rahat uyumaya yardımcı olur. Kabızlığa karşı pişmiş elmanın etkili olduğu bilinir. Gut, böbrek, mesane hastalıklarına ve hemoroite karşı uygulanacak bir elma küründen yararlı sonuçlar alınabilir. Deri döküntülerine, gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı, taze elma suyu başarıyla kullanılabilir. Elma suyu, özellikle soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı başarılıdır. Ama çok soğuk içilmemelidir. Elma suyu ayrıca, romatizmal böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, damar sertliği ve egzamaya karşı da kullanılabilir. Elma genelde, yatıştırıcı ve ateş düşürücüdür. Elma suyu, sindirim sistemini uyarır ve mide mukozasını güçlendirir. Sindirim yetersizliğine karşı, rendelenmiş bir elma yemeklerden önce yenilmelidir. Ama rendelendikten sonra, rengi koyulaşana kadar bekletilmelidir. Ham elma rendesi ishale karşı kullanılabilir. Kısaca, sağlıklı yaşamaya önem veren kişinin yakınında her zaman elma bulundurması gerekir.

Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir

Bileşim: Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.

Kullanım biçimleri: Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi, çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:

*1 bardak su,*1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi,*1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı

Öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır. Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. -Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır.

Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, öksürüğe karşı, yüksek kolesterole karşı, gaz şişkinliğine karşı, kabızlığa karşı, yaraların çabuk iyileşmesi için, ergenlik sivilcelerine karşı, güneş yanığına karşı faydaları vardır.

Uyarı: Elmanın ve elma sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

Bu İçerik 1153 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Oktay Torun

ülkemizde buna benzer çok güzellikler var

Oktay Torun - 25 Mayıs 2006
eski bir dostun geçmişte verdiği güzellikler kadar güzel şeylerden bahsetmişsin

Yaşam Üye Listesi