Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Şavşat’ın Güzellik ve Özellikleri

Necmi Küçük

Şavşat'ın değerli insanları;Yerel yöneticileri. Yazımla belki sizleri biraz üzebilirim ama kusura bakmayın bazı olayları gurbetten geleninin gözüyle görerek yazıyorum. Bu yazdıklarım Şavşat halkını ve sayın Kaymakam beyide ilgilendirmektedir.Başlıklar halinde aşağıya yazıcam.

1.Şavşat betonlaşırken neden şehir planlaması yapılmadı? Şavşat beton yığınına dönüştü. Sokakları neden standart yapılmadı? Girdili çıktılı sokaklar olurmu iki araç yan yana geçemiyor.Kooperatifler neden sokaklara taştı? İmar izni verilirken neden göz önünde bulundurulmadı. Yıllardır sokaklarında herhangi bir değişiklik yok. Ne asfalt var nede parke taş.Şehir içinde tozdan topraktan geçilmiyor.Göz boyama için sakın iş yapmayın. halka hizmet için yapın.Geleceği düşünerek plan yapın.

2.Öğrendiğim kadarıyla Karayollarına Ardahan karayolları bakıyormuş, size Şavşat-Ardahan yolculuğumu yazıyorum. Şavşat'tan Kocabey'in yaylalarına kadar yol çok bozuk, bakımsız, çizgisiz yani şehirler arası yola benzemiyor. Ama yaylalardan sonra sanki değişik bir yola giriyorsunuz otoban gibi bir yol. Bakımlı çizgileri düzgün, birtane bile çukur yok. Şimdi Sayın Belediye Başkanına ve Kaymakam beye soruyorum Şavşat'ın ve Şavşat halkının sahibi yokmu? Sizlerin Ardahan Valisi ve Karayolları Bölge Müdürüyle temasa geçip bu konuları hiç görüşüp konuşmuyormusunuz? Ardahan ve Şavşat halkını birbirine böyle bağlamayınız. Hizmetlerinizi bekliyoruz.

3.Bir iki kelimede değerli Şavşat halkına; sizlerde yaşadığınız yerin kıymetini bilin ve o topraklara sahip çıkın sizlerinde yaşama hakkınız olduğunu unutmayın. Şavşat'ınıza sahip çıkın. Yerel yönetimlere isteklerinizi iletin. Belediye Başkanına çıkın, Kaymakam beye çıkın derdinizi anlatın. Gördümki Şavşat'ta çok lüks araç var yazık değilmi o bozuk yollarda dökülen araçlara.

Bu yazıyı okuyan herkese sevgi ve saygılarımı sunarken yazımın dikkat çekeceğini umut ederim.

Şavşat'ımızın güzelliklerini Koruyalım.

Bu İçerik 11563 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Hasan Dursun

Çok güzel yazmışsın’da ?

Hasan Dursun - 28 Kasım 2006
Gerçekten çok güzel yazı yazmışsın yazdıklarına yürekten katılıyorum.İnşallah bizleri anlayacak Şavşat halkına değer veren insanları ,insan gören de çıkarda bizlerin isteklerine eğilir diye UMUT ediyorum.

Yaşam Üye Listesi