Haberler

Alın götürün beni, kurtarın bu devleti

Artvin'in Hopa İlçesi'nde dün (31 Mayıs) Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinginden önce polis saldırısı sonucu hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun son görüntüleri yayımlandı.
Görüntülerde Metin Lokumcu'nun müzik eşliğinde eğlenen insanlara gaz bombalarıyla saldıran polislerin estirdiği teröre karşı, "Yeter" artık diye bağırıp öne çıktığı görülüyor.
Daha sonra yanına gelen sivil polise, ellerini arkaya getirerek "Alın götürün beni, kurtarın devleti" diye bağırıyor. 
Bir insanın ölümünü umursamadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Hopa'da yaşanan olayları değerlendirdi. Konuşmasında polisin müdahalesiyle öldürülen Metin Lokumcu'nun ailesini ziyaret edeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı'nı eleştiren Erdoğan, Hopa'daki bir inşaatta CHP pankartının yanında "Tek yol devrim" yazılı pankartı işaret ederek "Bununla ne demek istendiği zaten ortada" dedi. Erdoğan Trabzon mitinginde söylediği "Eli taşlı eşkiyalar hopaya inmiş de haberimiz yok" ifadesini yineledi.
Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği "Türkiye Hazır Hedef 2023" toplantısındaki konuşmasının satır başları şöyle:
- Bir gün önceden CHP, CHP yanlıları ve müşterek hareket ettikleri Halkevleri gibi illegal legal tüm örgütlerin orada, kendilerine göre bize pres yapma veya bizi Hopa’ya adeta sokmama gibi bir gayretin cüretin içine girdiler.
- Eğer düşüncene inanıyorsan düşünce özgürlüğünden korkmayacaksın, ama bunlar düşüncelerine inanmıyorlar, çünkü bunlarda düşünce yok, bunlarda fikir yok. Bunlar eli sopalı taşlı, maalesef şehir eşkıyaları.
- Biz konuşmamızı yaptıktan sonra artık döneceğiz. Dönüş esnasında sokaklarda çıkıyorlar taş atıyorlar. Bizim otobüsümüzdeki bir koruma polisimiz aldığı isabetle otobüsten düşerek maalesef şu anda yoğun bakımda. Allah kendisine şifalar versin. Bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, şu anda kimliğini bilmiyorum üzerinde de fazla durmak istemiyorum, kalp krizi neticesinde öldüğü söyleniyor. Tabii bu bize karşı yapılmış ilk saldırı değil.
- Biz bütün bunlara karşı sadece düşüncemizle, sabırla demokratik olarak sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik.
- Çok enteresan CHP’nin büyük bir pankartı büyük bir inşatta asılı. Buradan CHP’ye gönül vermiş olanlara sesleniyorum, iyi bir muhasebe yapsınlar.
- Orada devasa CHP’nin pankartı asılı. Aynı inşaatta CHP’nin pankartının yanında illegal eylemler içerisinde olan legal yapı içerisinde gizlenen pankart şu. "Tek yol sokak, Tek yol devrim" altında Halkevleri... Bununla ne demek istendiği zaten belli ortada.
CHP'YE YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lokumcu'nun ailesini ziyaret edip başsağlığı dileyeceğini söylemesini değerlendiren Erdoğan şöyle konuştu:
"CHP Genel Başkanı’nın söylediği şu: 'Rüzgar eken fırtına biçer.' Ya böyle bir siyasetçi olur mu, böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz? Yani sen şu anda miting yapmaya giderken, yani birileri sana bunu yaptığı zaman kalkıp aynı şeyi ben mi söyleyeceğim? Ama ben bu bu kadar edepsiz bu kadar ahlaksız değilim. Siyasette bu zat çırak bile olamadı ve insanlıktan da nasibini almış değil. Utanmadan, sıkılmadan hala gerilimin faturasını bize çekmeye gayret eden bazı medya grupları var. Biz mi geriyoruz ortalığı, yoksa beraber olduğunuz yandaşlarınız mı geriyor?’ Hakkari’daki tablo ortada. Hakkarı’de BDP’nin eline CHP’nin bayrağını tutuşturan kim? Sensin. Niye eline bir tane Türk bayrağı koyamıyorsun? Çünkü anlaşmayı öyle yaptı. Yoksa benim CHP’li vatandaşım eline Türk bayrağını alır ama BDP’linin eline Türk bayrağını veremezsin. Onun için orada bu tuzağa düştü. Çünkü beraber çalışıyorsunuz."
Kaynak :  Birgün

Bu İçerik 6833 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler