Haberler

Siyanürlü Altın Yasaklanmalı

Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda siyanürle altın madeni çıkarılmasına karşı oluşturulan "Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda Siyanürle Altın Aranmasına Hayır Platformu", Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaptığı toplantıda siyanürle altın arama çalışmalarının tamamen yasaklanması istendi.

GÜMÇED Edremit Şube Başkanı Mehmet Öznal, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya mirası Kaz Dağları'nda siyanürlü altın ve gümüş madenciliğinin tamamen yasaklanması gerektiğini belirtti. Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda bugüne kadar verilen 100 civarında maden ruhsatı bulunduğunu anlatan Öznal, bu ruhsatların iptal edilmesi, yeni başvuruların da kabul edilmemesi gerektiğini kaydederek, "Madra Dağı eşsiz su kaynaklarına ve bitki çeşitliliğine sahip olup, ekolojik dengenin tamamlayıcısıdır. Madra Dağı'nda madencilik faaliyetlerine derhal son verilmelidir" dedi.

Çanakkale'nin Çan İlçe Belediye Başkanı Ali Sarıbaş da, siyanürle altın arama çalışmalarına durdurmak için mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "Madenciler, ÇED raporsuz işlerini görmeye çalışıyorlar. Yürütme kurulu olarak 21 slogan belirleyerek aynı yer ve saatte eş zamanlı olarak, 19 Ocak'ta eylem başlatıyoruz. Bu eylemlerimizi büyüterek devam ettireceğiz" dedi.

Bu İçerik 3056 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler