Mesaj-Tahtası Devrim Kurt

Tüm Mesajlar

Devrim Kurt

Don Quijote de La Mancha

Devrim Kurt - 6 Şubat 2009 - Genel Mesajlar

Zemheriydi, kül külun ustuna bambayaz qarı örtardi. Koyde şeker yiyamadan ölan çocuk Husumet a Dulcinee du Toboso çok ağlamıştı. Tepesinde bir çınar ile bir türlü uyuyamayan ozanın satırlarıyla göziyaşı sel olmiş, Habeş bebeklarının kanlarına qarişmışti.

Don Quijote de La Mancha, bu duruma dayanamiyerdi. Ela kızgunluxtan, La Manca degirmanlarına hapa haptan saldırmuşti. Nefesini zor çevururkana ispanyolcası qıt aya Shakespeare qeltçasi ila bağırur. O na minuta, o na minuta!!! Başından fırlayan çisqallar ihbala edrefa saçilmiş. Paratöneri yapan gişi daha doğmadan bir iki devur evveli...

Sancho, qobor gövdasıni qıvıra qıvıra qapışmadan uzaxlaşmışti. Ola get get... Toprax başşan... Sandan bi qurki olmaz...

Husumet in günler süren feryadı, feryadının kaydasi senfoni olmuş. Batı ayarı bir tevur tutmasada Don Quijote bu işi becaracaxtur. Ela yada bela ayar veracaxtur bu işa.

Çaxçaxsal ritm senfonik ritmin november paşası aya. Emedeni gendini fırlatur irali. Ela qoşundan alur kanadı buçulanın. Yeri gögi bir görür tığap diya yapişur yera.

Yaniki çaxturmadan anlaşmışti. Barabar kuyluyacaxtiler Husumet i. Ama qelleş çıxtı habu buçula.

Ona na ki? Gendini bişe saniyer.

devamina bıldırki piqallarda baxın...

Devrim Kurt

Ayşenur’a Mesaj

Devrim Kurt - 12 Nisan 2007 - Genel Mesajlar
Ayşenur dün balıklar geldi. Ama sen aramadın iki günde bir arardın. Bir haftadan fazla oldu aramadın sonra aradın ama sabah gideceğinden hiç bahsetmedin. Birdaha da aramayacaksın, gelmeyeceksin bunu biraz zor kabul etmek ama balıkları bekliyordun tadına bile bakmadın. Hemen hemende kalmadı. Haklıymışsın tadı çok güzel, birde bana sözün vardı onuda tutmayacaksın artık. Sulobana gidecektik beni gezdirecektin. Kusurabakma arada bir yüzümü yıkayıp burnumu silmek zorunda kalıyorum. Bu benim alışık olmadığım bir durum. Şuana kadar yazmak istemedim ama benim duygusuz denecek kadar katı ve hissettiklerimi kolay gösteremediğimi, ifade edemediğimi biliyorsun. Özellikle başkalarının okuyacağını bilerek yazmakta öyle. Bu kez özel bir durum burada seni sitede yaşatacağız...
Burada kesmek istiyorum sen beni anladın. Sen benim herkesin yazdığı dilden yazamacağımıda biliyorsun bu yazıyı başka kimse anlamaz ama okuyabilseydin bukadar ayrıntıya girmek zorunda kalmazdım. Neyse en azından sana bir fıkra gödermiştim onu okudun. :)))))) birisine söyleme bilmiyormuş gibi davran tamam mı.

Seni her zaman özleyeceğiz ve yaşantımızın bir kesitinde bıraktığın yerde bulacağız.