Yazılar Politika

Damarlarımızı Kestirmeyelim

Bayramlar hep iyi şeylerle anımsanmak istenir. Hele bizim ilimizde bayramlar bir başka işlev görür. Bayramlar gurbete mola verme zamanıdır. Artvinli için. Mola sırasında kucaklaşılır, özlem giderilir. Hava bir başkalaşır, Dostluklar demlenir yeni güzelliklere.

Detaya Git

Siyaset

Site ile ilgilli görüşlerimi daha önce açıklamıştım tekrar teşekür ve tebrik kısmını geçersek; sanırım sitede takip edemediğim bir siyasi tartışma olmuş. Bence slogan düzeyinde olmadıkca belli bir seviyede siyasi düşüncelerde yazılabilmelidir...

***

Detaya Git

Özgürlük Ve Özgür Düşünme Üzerine

İnsan olmanın olmazsa olmazıdır özgürlük... Başka bir deyişle, bir şekilde özgür olmayan insan insan olma özelliğini yitirir. O halde özgür insan kimdir? Özgür düşünmek nedir? Şimdi bu soruların cevabını bulmaya çalışalım:

Detaya Git

Batı Karşıtlığı

İslam dünyasında tırmanan Batı aleyhtarlığının çeşitli boyutları var. O boyutları teke indirip, sadece siyasal olan yanını görüp, yani sadece saldırgan ve pervasız ABD’ye ve Batı-merkezciliğe duyulan öfkenin artmasına bakıp gelişmeleri salt olumlamak, olgunun öteki veçhelerini göz ardı etmek doğru değil.

Detaya Git

Müzikli Siyaset

Gectigimiz hafta sonu yani 26 subattı yanılmıyorsam İstanbulda bir konsere gittim. Konsere gitmemdeki sebep aslında cok sevdigim grup olan Mogollar grubununda konserde olmasıydı. Konser yeri bana zaten cok yakındı bu fırsatı degerlendirmek istedim.Bu konser sıradan bir konser degildi aslında...

Detaya Git

Ulus ve Çimento

Çimento, ülkemizde özelleştirme denilince akla gelen ticari bir ürün ve devletin elden çıkardığı bir alan. Bir binanın ayakta kalması için gerekli bir malzeme. Ancak çimentoya artık farklı anlamlar da yüklenmekte. Ulusu ayakta, bir arada tuttuğu ileri sürülen değer/değerler gibi.

***

Detaya Git

Savaş ve çocuklar...

Bu gün orta doğu kan ağlıyor , dünyanın gözleri önünde bir millet yok oluyor, bizlerse sadece seyrediyoruz.

Detaya Git

Politika Üye Listesi