Şavşat Duvar Gazetesi Şavşat Gündemi

Düşünceler Pireler Gibidir. İnsandan İnsana Atlar

Kenan Yıldız


Toprağında büyüdüğüm sularından içtiğim Şavşat için neler yapabilirim. Bir Pazar günü gazetemi okurken aklıma şöyle, bir düşünce takıldı. Bende siz hemşerilerime düşüncelerimi aktarmak istedim. Birilerine hadım olmadan akıl vermeye çalışmıyorum. Yalnız düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çığdibi (Garıp mezarlık) Pınarlı Köyünün velatı arası, Çok güzel kayak yapmak için ve Dağ turizmi için doğanın bize sunduğu mükemmel bir yer olarak düşünüyorum. Hoçuara ‘da 300 Yataklı bir otel ,bek’in çayırında helikopter pisti . Kars’a kadar uçakla gelen yolcuları helikopterle velat’taki Piste indirir. Yazın yaşlı insanlara yaşam alanı kışın gençlere kayak pisti alanı olarak kullanılır. Yılın oniki ayı hizmet verecek mükemmel yer olarak hayallerimi süslüyor. Pınarlı köyünün velat yaylasının üst tarafına yirmi adet rüzgârgülü konunca elektrik ihtiyacını rahatlıkla her mevsimde karşılar. Temiz pırlata suları doğal güzellikleri, işletmeye açıldıktan sonra bir yıl gibi kısa sürede, kendimize neden 1500 yataklı otel yapmadık sorularını sorarız. Yabancıların bizim meclisten geçirmeye çalıştığı vakıflar yasasıyla ilerde O ortamı görünce zaman kaybetmeden orasını değerlendirirler. Biz Şavşat ‘lılar olarak orada Otelimizi ve pistimizi yapacak ekonomik gücümüz vardır. Bizler kazanalım yabancılar değil.

İçme suyu kaynaklarını yabancı firmalar alarak, ülkemizin doğal kaynakları yabancıların eline geçiyor. Dereden akan su sizin su değildir. O suda başkalarının gözü vardır. Bizler ise kapılarında bekçilik yapacağız. Yönetilen değil yönetici olalım. Bizlerinde düşünen okumuş insanları var, birlik beraberlik yapalım bizlerde bir şeyler yapalım. O topraklar bizimdir. Microsoft veya Nokia Firmasının 100 adet CEO ‘SUNU(Yöneticisini) otobüse doldurun Şavşat ‘a getirin bir kahveye bırakın ellerine hiç para vermeyin, o ilçeyi iki yıl gibi kısa sürede dünyanın tanınmış turistik yeri yaparlar. Şavşat’tan bir kahveden 100 kişi otobüse doldurun, o büyük firmaların yönetim kadrosunun yerine götürürseniz orasını da bizler kalkındırırız 6 ayda batıran insanlar olmayız. Fikirler düşünceler paradan daha güçlüdür. Para değil düşünceler iş yapar.

Bu konu hakkında yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar ve sevgiler.

Bu İçerik 5581 Kez Görüntülendi

Dosya/Görseller

Mayıs ayında Vetat Yaylası

Yorumlar

Özer Parlak

Doğru Diyorsunuz

Özer Parlak - 28 Nisan 2008

Sizin düşündüğünüzü herkes düşünüyor ama icraat sıfır. 24 yaş gurubu kaç tane var köylerde. İnsanlara iş yok para yok. Herkes kendi derdinde. Siz diyorsunuz sular sular, iş verin. Ben bir ev bile tutamıyorum. 950 ytl para alıyorum. Kiralar kiralar evler kiralar. Bunalım bunalım. Ben nasıl bir yuva kuracam, nasıl evlenecem. Naapicam. Çok güzel diyonuz, icraat yok. Yok olmaz yatırım yapın iş imkanı yaratın bizlere. Ben Kadıköyde amcamın yanında kalıyorum. Halime de çok çok şükrediyorum. Size mutlu ve huzurlu günler.

Şavşat Gündemi Üye Listesi