Şavşat ve Kültür-Sanat Fıkralar

canım öğretmenim

Oktay Durmuş

Aslında bu bir fıkra değil ama fıkra gibi bir öykü işte;

Ben 1984 yılında bizim köyde ilkokula başlamıştım. O zamanlar sınıfın en güzide öğrencisi bendim, (gerçi hep öyle olmuşumdurya) o zamanki öğretmenimiz AYSER AKDEMİR babama bir gece beni kendi evlerine götürmek istediğini söyledi babamda izin verdi tabi ki neyse sonuç olaraktan o akşam üğretmeneim evinde kalacaktım, çok heycanlıydım.

neyse akşam oldu öğretmenimin evine gittim güzel yemekler yendi öğretmenimin cocuklarıyla oyunlar oynadık sıra geldi yatmaya öğretmenim bana evdeki en güzel yatağı hazırladı heycandan uykum gelmiyordu neyse yatakta epey döndükten sonra uyumuşum; ve gecenin bir yarısı uyandığımda çok şaşırdım ev bizim ev değil yatak benim yatağım değil bütün bunlar yetmiyormuş gibi üstüne üstlük yatakta sırılsıklam ıslak.

Biraz düşündükten sonra burasının öğretmenimin evi ve yatağında onların misafir yatağı olduğunu anlamam zor olmadı ben şimdi ne yapacaktım öğretmenim bu olanları okulda anlatırsa bir daha hiç okula gidemezdim. yatağı kesin kututmalıydım. sabaha kadar hiç uyumadım. Yatağı açtım havalandırdım olmadı, yatağın içine üfledim olmadı, sabaha kadar ne yaptımsa nafile sabahleğin kalktığımda yatak sırılsıklam benim yüzümse kıp kırmızıydı öğretmenim sabahleğin yanıma geldi hiç bir şey olmamış gibi yatağı kaldırdı ve bana hiç birşey olmamış gibi davrandı kahvaltımızı yaptık ve okula gittik öğretmenim o gün beni mahçup etmedi ama bir dahada beni evine misafir olarak çağırmadı.

O benim hem ilk öğretmenim, hemde bütün öğrenim hayatım boyunca en sevdiğim öğretmenimdi bildiklerimin çoğunu ondan öğrendim o bana o gün hoş gürülü davrandığı için hayatım boyunca herkese hoş görülü davravmaya çalıştım onu sevdiğim için bütün öğretmenlerimi sevdim onu çok sevdiğim için onun öğütlerini kendime ilke kabul ettim ve derslerime çok çalışarak okudum. şüphesiz ki onun üzerimde çok emeği var isterdimki şimdi beni görebilse eminim benimle gurur duyardı ama maalesef nasip olmadı cocuğunu doğururken ebedi hayata intikal etti nur içinde yat canım öğretmenim ruhun şad olsun.

Bu İçerik 179 Kez Görüntülendi

Kültür Fıkralar Üye Listesi