Şavşat ve Kültür-Sanat Fıkralar

Tüm Hantuşetlilere merhaba..

Metin Gümüş

Tüm Hantuşetlilere merhaba..

Köylünüz Osman Altun, namıdiğer Kazak Osman amcanın kendisinden dinlediğim fıkra gibi bir anısını sizlerle paylaşmak istedim.

Osman amca sırtında taşıyabileceği sayı yada ağırlıkta değenekleri bağ yapmış ve sırtlanıp Ardahana götürmüş satmak için. Saharayı devrildikten sonra yol üstündeki ilk köye(sanırım Kunzut) varınca o köydeki bir ahbabını ziyaret etmek ve değeneklerin hiç olmassa bir kısmını hemen oracıkta satıp yükünü birazcık azaltmak istemiş.Gel gör ki köye girer girmez çocuklar etrafını sarmış herbiri bir taraftan bir değenek kapıp kaçmış. Osman amca birkaç değeneğe zar zor sahip çıkabilmiş.Bu arada ahbabı olan kürdün evine de varabilmiş.İçeri girip hoşbeşten sonra kürde dert yanmak istemiş."Yahu kivra na biçim çocuxlarız var.Köya girar girmaz hepısi birdan saldurup degeneklarımi hep kaptilar." demiş.Güya kürt çocuklara cok bozulmuş gibi, aaax Osman ben se’na na diyem.Ben Şavşeta galacax senın çocux bendan degeneg alacax.Niya dönup onunanasıni ......miyemki " diye Osman amcayı rahatlatmağa çalışmış. Osman amca da ilk anda rahatlamış tabii. Sanki kürt çok içerlemişmiş gibi aradan bir dakka geçmeden tekrar aaax Osman diye başlamış ve aynı kalayı gene basmış. Bu kez durumun vehametini kavrayan Osman amca güya kürdü yatıştırmak için "o qadar dert etma kivra çoçuxturlar olur bela şeylar" demiş. Ama nafile kürt içerlmişya bir kere vaz geçmiyor.İki dakka dolmadan aaax Osman diye başlayıp aynı nakaratı tekrar yineliyor.Tabii kürt aaax Osman diye lafa başlayınca Osman amca kendi kendine eyvah! yine şenlenecek bizim çocukların anası diye kaygılanır olmuş.

Metin Gümüş
Verxunal’dan

Not:En son duyduğuma göre Osman amca Bursada oturuyormuş. Eğer halen hayatta ise kendisine sonsuz saygılarımı sunuyor ellerinde nöpüyorum.

Bu İçerik 252 Kez Görüntülendi

Kültür Fıkralar Üye Listesi