Mesaj-Tahtası Birol Tekin

Tüm Mesajlar

Birol Tekin

Söylenecek Çok Söz Var

Birol Tekin - 6 Şubat 2008 - Genel Mesajlar
Sayın Turan TAŞDEMİR;
İlk yazınızda Şavşatlı olmayan veya olduğu ispatlanamayan bir insanı diye ithamda bulunduğunuz arkadaşımızın şimdi Şavşatlı olduğunu söylüyor ve kendinizle tezata düşüyorsunuz. Yinede teşekkürler. Bizide bu organizasyonun içine çekme anlayışınızı saygıyla karşılıyor dileğinizin sözde değil özde olduğunu umuyorum.
Değerli Şavşatlılar;
Maalesef düzenleme komitesindeki büyüklerimin gözardı ettiği toplumsal bir gerçek yüzünden bu güzel organizasyonun dışında kaldık. Nedir bu toplumsal gerçek?
Hepimizin köyünden aynı bizim arkadaşımızın durumunda onlarca yüzlerce Şavşatlı var. Nüfus kaydını şu veya bu sebeple başka bir yere aldırmış ama özündeki Şavşatlılığından birşey kaybetmemiş, Belkide her yıl tatilini köyünde geçiren bu insanların bize has bu etkinlikte güzellikleri yaşamaya; bizlerle olmaya hakkı yok mu? Nüfus cüzdanındaki iki satırlık yazımıdır bu güzelliğe katılma hakkı veren bizlere.
Katılım koşullarına bu madde eklenirken düşünülen bir istismar olabileceğimiydi. Yani sportif başarı gözetilip aramıza yabancı insanlar sokulacağımı düşünüldü.
Şuna eminim benim toprağımın küçücük bir santimetre karesinden bile nasibini almış hiç bir Şavşatlı buna yeltenmez.
Komitedeki büyüklerimin bu unsurları gözönüne alacağını, bundan sonraki etkinliklerde bu yanlışın düzeltileceğini umuyorum.Ayrıca bu etkinlik için çok fazla çalıştıklarını biliyor, emekleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
Hepinize Saygı ve Selamlarımla...
Birol Tekin

Turnuva Hakkında ...

Birol Tekin - 6 Şubat 2008 - Genel Mesajlar
Seni hatırladım. Saygılar.
Yazımı tekrar tekrar okudum. Arasında sana yapılmış hakaret içeren bir söz aradım. Bulamadım. Eğer haddini aşma sözüm seni üzdüyse yaşına hürmeten özür dilerim. Peki niye bunu söyledim?
Kendi imkanları ile düzenlediği organizasyonlarla Şavşatımızı tüm ülke ve dünyaya tanıtmaya çalışan, Şavşatımızı anahaber bültenlerine, belgesellere, tv programlarına, yerel-genel yazılı basına başarıyla tanıtan bir köye,
Sırf sportif başarıyı istediğini düşünürcesine; Şavşatlı olmayan bir kişiyi turnuvada oynatmak istediği yakıştırmasını yaptığın için,
Aslında konuyla ilgili arzumuzun arkadaşımıza sahip çıkmak olduğunu bilmeden, bizleri inatlaşmakla ve bu güzel topluma nifak tohumları ekmekle suçladığın için,
Bu köyün alçakgönüllü insanlarını hiçe sayıp; Özel bir muamele istiyormuşuz havası yarattığın için,
Aklı selim insanlarla bizleri birbirinden ayırdığın, Bu köyün bir kişiye endekslendiğini söylediğin ve bizleri keyfiyetle suçladığın için....
Şimdi bence; Sende yazını tekrar okumalısın. Belki o zaman bizleri ne derece kırdığını farkeder ve büyüklüğünü gösterir özür dilersin.
Bunlar dışında bana yazdığın yakıştırmalar için birşey söyleme gereği duymuyorum. Veliköyü temsil yeteneğim olup olmadığına bırak Veliköylüler karar versin.
Turnuva ile ilgili diğer bütün iyi dileklerine katılıyor, bundan sonraki yazılarının bu çizgide olacağını temenni ediyorum.
Birol Tekin

Turnuva Hakkında (Turan Taşdemir!e)

Birol Tekin - 4 Şubat 2008 - Genel Mesajlar
Turan Taşdemir; seni tanımıyor ve ne amaçla kimin verdiği cesaretle VELİKÖY’ü karalayabilme hakkını kendinde bulduğunu anlamıyorum.
Yazına cevaben;
Geçen sene düzenlenen organizasyonda Tepeköy-Veliköy maçında sahadaki oyunculardan biri bendim. Maç içinde istenmeyen bir sürü olay yaşandı. ‘‘İnanın hiç biri benim veya takım arkadaşlarımın sebep olduğu şeyler değildi!’’. Olaylara rağmen centilmence oyunumuzu sürdürmeye çalıştık. Maçın ikinci yarısı oynanırken; düzenleme komitesinden bir şahıs kendisine Tepeköylü seyircilerden birinin küfür ettiği iddiası ile maçı durdurdu ve tatil etti. Maçın durdurulduğu anda rakip takım bir kişi eksik ve biz oldukça avantajlıydık. Komite kararını açıkladığında şok yaşadık. Her iki takımada 1 puan. Avantajlı olduğumuzun gözardı edilmesi ve Veliköyün en ufak bir bağlatısı olmayan bir olayla cezalandırılırcasına karar alınması bizi şaşırtmıştı. Peki bunlar önemlimi! Tabiki değil! Tabiki dostluk ve dayanışma. Ama formalarımızın kan revan içinde kaldığı, saha içi ve dışından tonla küfür yediğimiz bir bir müsabakada hakmıydı bu karar. İtiraz ettik. Kabul edilmedi. Gerekçe bile gösterilmedi. Turnuvayı düzenleyen komitenin bilgisi dahilinde olmasına rağmen kural dışı oyuncu oynattığımız; kabul etmemiz aksi halde ihraç edileceğimiz söylendi. Hak ararken Haksız olduk ve çekilmeyi doğru bulduk.
Bu yıla gelince;
Turnuva haberini aldığımız günden beri büyük bir heyecanla çaışmaya başladık. Benim ve arkadaşlarım için Dostluk ve Kaynaşma adına Şavşat için düzenlenen bir turnuvada Veliköy adına bulanacak olmanın gururu vardı. Ama olmadı. Neden?
Aslen Veliköylü olan ve sosyal sebeplerle nüfus kaydını İstanbul’a aldıran VELİKÖYLÜ OZAN BİBER aramızda olmak istediği için.
Tabiki ona endeksli değiliz. Ama ortada bir gerçek ve kura gününe kadar bu gerçeği kabul edip katılmamızı onaylayan bir komite var. (En azından sözlü olarak)
Neden ısrar ettik. Arkadaşımızı dışlamak istemedik, bizimle olmak istedi olsun istedik. Köyümüzden çıkıp Süper Lig seviyesinde top koşturmuş VELİKÖYLÜ OZAN BİBER birde hemşerileri önünde onurlansın istedik. (Şu anda aktif futbol hayatını noktalamış ve banka görevlisi olarak çalışmaktadır. Bunu önemle yazıyorum) Bizimki keyfi bir davranış değildi. Sizlerinde onu izlemeniz, alkışlamanız, onurlandırmanızdı.
Hiç bir şahıs katılım koşullarına uymadığımız ve kuraya dahil edilmeyeceğimizle ilgili bizi uyarmadı. Getirdiğimiz resmi evraklarla bu oyuncunun oynatılabileceği kabul edildi ve derneğimize bildirildi.
Kura günü ne oldu bilmiyorum. Olan Şavşatlıya, Şavşatlı olmakla gurur duyan genç arkadaşlarıma!Veliköylülere olmuştur.
Lütfen derinliğini bilmediğin konular hakkında anlamsız söylevlerde bunulup Şavşatlıları yanlış bilgilendirme. Ve de sakın olaki haddini aşıp Veliköyü karalamaya çalışma.
Tüm Şavşatlılara Saygılarımla...