Mesaj-Tahtası Ertuğrul Törün

Tüm Mesajlar

Ertuğrul Törün

Tepki de Önemli Gerçekler de

Kamuoyuna yansıyan sayın Valimizin açıklaması belki ifade tarzı açısından yanlış algılanıp tepki almıştır. Ancak ekonomik açıdan baktığımızda valinin Artvın’i hiçte iyi tanımadığını, orada yaşayan insanları anlayamadığını sadece doğal güzelliklere baktığını görüyoruz. Eğer ekonomik imkanlar uygun olsaydı bu kadar çok göç vermez, köyleri boşalmazdı. Yayla turizmi, mademki ekilecek arazi yok, sanayi yok kalkınma için çok önemli.

Siyasi açıdan düşünecek olursak bu açıklamanın doğruluk payı olabilir. Neden mi? Barajlar yapılmaya başlanıp gerek barajların önemi ve gerekse çoruh nehri, şimdiye kadar kimsenin umurunda olmayan Artvin’i birden cazip hale getirmeye başladı. Ülke topraklarının önemli hassas noktalarında sessiz sedasız yabancıların mülk edinme stratejilerini inceleyecek olursak konumu itibarı ile çok önemli bir nokta da oluşu, bölgedeki bağlantı yolları bazı güçlerin iştahlarının kabarmasına neden olmaktadır.

Orada yaşayan insanlarımızın ekonomik sıkıntıları göz önüne alındığında zaten boş duran köy arazilerine teklif edilecek yüksek cazip rakamların iradelerini zayıf düşürebilir.

İşte bu açıdan baktığımızda sayın Vali’nin telafuzu yanlış açıklamasının düşündürücü yanlarının da olduğuna inanıyorum.
Ertuğrul Törün

Bir Çınar Devrildi

Akdamla köyünden Enver TORUN 02.09.2006 tarihinde ani rahatsızlık sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.
Ertuğrul Törün

Türkiye’nin son noktası

Ertuğrul Törün - 12 Aralık 2005 - Genel Mesajlar

Artvin ili Şavşat ilçesi Akdamla köyü, Türkiye’nin son noktası, Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’ne sınır komşusu olup, gür ormanı, eşsiz doğa güzelliği, bazı hastalıkların (astım, bronşit vs..) tedavisi için bol oksijeni ile ülkenin sayılı güzel köşelerinden biridir.