Mesaj-Tahtası Ferruh Aydın

Tüm Mesajlar

Ferruh Aydın

Bunu Yazmak Zorundayım

Bir perşembe günüydü bir arkadaşım ile pazara inmiştik pazardan geri çıkarken, baş tarafta ve derenin tamamen kenarında olan umumi tuvaletlere yaklaştığımızda karşı tarafta yani derenin karşı kenarında akarsuyun pazar yerine taşmaması için yapılan istinat duvarınıın kimi kısımlarını sıva yapan işçiler gördüm. duraksayıp ne yaptıklarını anlamaya çalıştım. Sanırım mütahit fazla çimento katmış!! o nedenle duvar daha 1 sene olmadan dökülmeye başlamış. Duvarın dibine bir legen harç koymuşlar onunla sıva yapıyorlar dökülen yerleri. "bir legen harç ile bu işler ooolmaaaaaz" diye seslendim bunun üzerine arkadaşımda "Mütahit işi coo o kadar olur" dediği sırada derenin beriki tarafında yani çok yakınımızda duran ve gayet iyi giyimli bir beyefendinin bize dik dik baktığını farkettim. Zahar mütahittir dedim ve yolumuza devam ettik. Gerçekten mütahitmiş zat.

Düşünüyorumda o zaman yapılan o işe karşı eylem tertip etmeye kalkışsaydık ne olurdu acaba? Bize katılan olurmuydu?

Peki öyle bir eylem başlatabilmiş olsaydık ve sonuç alabilseydik bu facia olurmuydu?

O bentler olmasaydı bu facia olmayacaktı çünkü yukarıda bir bentin patlaması sonucunda diğer bentlerde sırası ile patladı ve her bentin suyu bir aşağıdaki bentin suyu ile birleşerek çoğaldı ve böyle bir acı son oldu.

Bugün günlerden çarşamba yarın ise perşembe. Yani şavşat ın pazara çıktığı daha doğrusu indiği gün. ve hava halen bozuk, halen yağıyor. O bentler Perşembe patlasaydı ne olurdu o zaman?

Bentlerin son bulduğu yerden yukarıya baktım dere yatağına. Hiç bir tahribat yoktu. Dere elbette coşkun akıyordu fakat yatağında akıyordu.

Haberlerde, "Dere ıslah çalışmalarında yapılmış olan setler" diye geçiyor ama ne için ıslah edilmiş? Dere suyu coşkun olduğunda etrafına zarar vermesin diyemi ıslah edilmiş, Yoksa su barajlara malzeme taşımasın diye göletler mi yapılmış.