Mesaj-Tahtası Fuat Çelik

Tüm Mesajlar

Fuat Çelik

Merhaba Temel Bey

Fuat Çelik - 24 Kasım 2009 - Genel Mesajlar

ÖNCELİKLE BAŞTA BABAM OLMAK ÜZERE KÖYÜMÜN VE ÜLKEMİN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLARIM.AYRICA YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI HERKESE MÜBAREK OLSUN.

TEMEL BEY MESAJINI OKUDUM. İNAN BEN RESİMLERİ YÜKLEDİKTEN SONRA FARKETTİM NOT DÜŞMEM GEREKTİĞİNİ. ANCAK GEÇ KALMIŞTIM. UYARINI DİKKATE ALIRIM BUNDAN SONRA.

HA BU ARADA BENİM İLK ÖĞRETMENİM RAHMETLİ BABANIZDI. ONU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAM. ALLAH RAHMET EĞLESİN.

SLM.

Fuat Çelik

Köyde Kar Varmı Acaba!

Fuat Çelik - 8 Ocak 2009 - Genel Mesajlar

HERKESE MRB.

BİZİM KÖYDEN UZUN ZAMANDIR GÖRMEDĞİM ABİLERİ VE ARKADAŞLARI MERAK ETTİM!NERDELER ŞİMDİ?NE YAPIYORLAR ACABA DİYE!GÖREN VEYA DUYANLARIN İNSANLIK ADINA AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESİNE MESAJ ATMALARINI RECA EDİYORUM!

MESUT PEHLEVAN,ÖZAYDIN AYDEMİR,ALPARSLAN AYDEMİR,NURBAY GÜL,SAFFET GÜL,SİNAN GÜL,MUZEKKİR GÜL,AYFETTİN ALTUN,ATİLLA ALTUN,ARMAĞAN LEVENT,TURCAN ÇİFTÇİ,MEHMET ÇİFTÇİ,OLGUN LEVENT,ENGİN AYDEMİR,UMUT AYDEMİR,ENGİN DOĞAN,HAKAN GÖGERCİN,EROL OTAN,KURTULUŞ AYDEMİR,TEVRAT DOĞAN,ZAFER TEKİN,TURGAY TELLİ VEEE YALÇIN DOĞAN !ADINI YAZMADIĞIM ARKADAŞLARIN NEREDE VE NEİŞ YAPTIKLARINI BİLİYORUM!ONLAR ALINMASINLAR.

fuatcelik658@yahoo.com.tr

ÖZLEDİM BEYLER.ARAYIN LÜTFEN!

HERKESE SLM.

Fuat Çelik

Dünya Öğretmenler Günü!

Fuat Çelik - 6 Ekim 2006 - Kutlama-Bayram
DÜN DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜYDÜ!
BİLENİNİZ VARMIYDI?
Dün, 5 Ekim. Dünya Öğretmenler Günüydü. Ülkemizde eğitimci örgütleri ve sendikalar da 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü yaygın olarak kutlamıyor.
Bu önemli gündeki "Eğitim Enternasyonali"nin 5 Ekim "Dünya Öğretmenler Günü / World Teachers’ Day " açıklaması.
Bizler, dünya öğretmenleri olarak,
Öğretmenlerin çalışma koşullarının ve öğrencilerin öğrenim alanlarının gerekli standartlara ulaşmasını sağlamak amacıyla, 1966 tarihli "Öğretmenlerin Statülerine İlişkin Tavsiye Kararı" ile 1997 tarihli Yüksek Öğretim Personeli’nin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın tüm dünyada eğitim yetkilileri tarafından uygulanacağını umuyoruz...
» Dünyanın her yerinde, tüm çocuklar için nitelikli, parasız kamusal eğitim hakkının güvence altına alınmasını talep ediyoruz.
» Hükümetler arası kuruluşları ve bu kuruluşların üye devletlerini, Herkes İçin Eğitim’i de kapsayacak biçimde Binyıl Gelişme Hedefleri’ne ulaşmak için yükümlülüklerini yerine getirmek ve eğitimi bir meta olmaktan ziyade kamusal bir hizmet olarak görmek gerekliliği konusunda uyarıyoruz.
» Hükümetleri, gelecekte belirecek ihtiyaçları karşılayacak ölçüde nitelikli öğretmen yetiştirmek amacıyla planlar yapmaya ve uluslararası yardım gruplarını da buna tam destek vermeye davet ediyoruz.
» Her ülkede ve her düzeyde geliştirilecek yapıcı nitelikteki toplumsal diyalog pratikleri ve karar alma sürecinde tam mesleki eşgüdüm için, öğretmenlerin ve onların sendikalarının seslerinin nitelikli eğitim tartışmalarında daha fazla dikkate alınmasını istiyoruz.
» Dünyadaki tüm çocuklar için nitelikli eğitim sağlanması amacıyla, yüksek derecede profesyonellikle çalışılması konusunda söz istiyoruz.
» Nitelikli eğitimin yalnızca yüksek düzeyde başlangıç eğitimi almış, yeterli düzeyde hizmet içi eğitime erişebilen ve sahip oldukları pedagojik araçları eğitimde profesyonelliği öne çıkarmak amacıyla kullanan nitelikli öğretmenler yoluyla gerçekleştirilebileceği konusunda ısrar ediyoruz.
» Hükümetleri kadınlar için eşit ücret ve eşit haklar sağlanması için ciddi adımlar atmaya ve kadınların eğitsel karar almada ve iş yerinde konumlarını iyileştirmek konusunda yükümlülüklerine uymaya çağırıyoruz.
» Bizim, yani dünya öğretmenlerinin, herkes için nitelikli eğitimin sağlanmasında oynamamız gereken rolü fark etmenizi istiyoruz; bu rol ulusal, bölgesel ve dünyasal ölçekte tam destek olmadan asla yerine getirilemez..."
NOT:Bağımsız SESONLİNE’den alınmıştır.

BÜTÜN ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
Fuat Çelik

Köyden dün geldim

Fuat Çelik - 26 Ağustos 2006 - Genel Mesajlar

Merhabalar!

Köyden dün geldim. Tam olarak bir ay kaldım orada.Şimdi Samsun’dayım. Hava sıcak uyku tutmadı.şavşat.com a bakiim dedim. Bizim köyden ziyaretçi var mı derken mesajlara gözüm takıldı. Bakmayalı ne çok gelen olmuş.

Bazıları taziye mesajları yayınlamış. (Ben hepsinin cenazelerine gittim. Gerçekten sevdiklerimizdi onlar. Tanrı rahmet eylesin hepsinede.) Bazılarıysa sitem etmiş. Bazıları da Eleştiri yapmış. İnanının ne yazarsanız yazın hepside hoş şeyler. Ya sizler nerdesiniz? Ben uzun zaman önce burdan çağrıda bulundum ancak 2 yıldır ses çıkmamıştı. Şimdi yavaş yavaş gelenler var. Bu iyi haber.

Foto isteyenler var. Köyde buluşmak isteyende. Hepsi hoş istekler. ANCAK ben her yıl köye gidiyorum. (Gerçi mesleğim gereği yaz tatilim var) Köye gelen insan sayısı parmak sayımı geçmiyor. Orada ailem, geçmişim olmasa inanın 3 günde sıkıntıdan patlarım. Köye gelenlerde evden çıkmıyorya gerçi. Nedense uzaktan sevmek kolay geliyor insanlara. Herkesin koşulları uygundur eminim. Ama bir foto çekipte buraya bırakmıyor. Hatta koyulan resimleri de sanki kendisi yollamış gibi adını yazıyor. Neyse umarım burada örgütlenip(korkmayın başka kelime karşılamıyor) bir daha ki yaza köyde buluşalım. Şimdiden izinlerinizi ona göre kullanın.

Suat sana diyorum her sene biçimi ben yapıyorum. Ellerim soyuldu yine. Bir hafta sonra bu eller kalem tutacak. Yine onlarca çocuğun hayatlarında derin izler bırakacak eğitim koşuşturmasına başlicam.

Herkes kendine iyi baksın.

Kardeşçe kalın.

Ha aklıma gelmişken e posta adresimide veriim. Olurya yazmak isteyen olur. fuatcelik658@yahoo.com.tr
(Ali)- Fuat Çelik

Fuat Çelik

Bu siteyi hazırlayan tüm emekçi dostlara selam

Fuat Çelik - 12 Aralık 2005 - Genel Mesajlar

Bu siteyi hazırlayan tüm emekçi dostlara selam.

Ben bu siteyi ziyaret ettiğimde sanki sanki yıllardır kaybedipte ansızın bulduğum bir dosta rastladım. Bir solukta her tarafa göz attım. Özellikle de kendi köyümle ilgili birkaç satır aradım. Ancak iki resim bir satır bilgiden fazla birşey bulamadım. Hayal kırıklığına uğradım.

Dışarıda onca insanı olan bir köy bu kadar mı unutulur? Dışardakiler bilgi ve teknoloji çağında bu kadar mı bilgi ve teknolojiden bihaber ve uzak yaşarlar? Hiç mi merak etmezler nerde doğdular, nerden geldiler? Yazıklar olsun...

Zaten yıllarca ulaşımdan ticarete, eğitimden kültüre Pınarlı’ya kendilerini sömürttürdüler. Bu günde herşeyin kullanımını onlara bırakıyorlar. Ben bu durumdan utandım. Başka UTANAN varsa yorum-bilgi, resim, fıkra, öykü ... ne varsa bize dair buraya yazsınlar.

tüm dostlara selam.