Mesaj-Tahtası Muhsin Koca

Tüm Mesajlar

Muhsin Koca

Yeni Uyelik Hakkinda,

Muhsin Koca - 1 Ekim 2006 - Genel Mesajlar
Merhaba,
Yeni uyelik hakkinda 1 olumlu 2 olumsuz gorusum var paylasmak istedim. Umuyorum site yonetimi mesajimi yayinlamakta sakinca gormeyecektir.
Olumlu yonu ucret alinmasi. Gercekten bu islerin ne kadar zahmetli oldugunu ,maddi acidanda kucumsenmeyecek tutarlar gerektirdigini biliyorum. Saglancak butcenin sitenin gelisimi ve diger hayirli islerde kıllanilacagindan eminim.
Olumsuz goruslerim
1.Savsat’lilar disinda insanlarin uye olabilmesi
belki referans dahilinde savsat’ta yasamis savsat icin birseyler yapmis insanlar olabilir, bunun disinda savsat’li olmayanlar (maddi getiride dusunulerek ) uye yapilmamali. cok basit ben burda bir yanlis yapsam once kendi cevrem beni dislar. her savsat’linin da boyle oldugunu dusunuyorum. dolayisi ile kalite kendiliginden dogar.
2. tc kimlik no ile uye olunmasini dogru bulmuyorum. ilk basta bana da mantikli gelmisti. ancak kiseye ozel bu bilginin paylasimini dogru bulmuyorum. her kurumda gecerli olan bu bilgi paylasimi bazi sikintilar getirecektir. sinav sonuclari gibi bircok bilgiye ulasilmasi sozkonusu. guvenlik konusuna gelince hatali girislerde kisinin mail adresine
uyari mesaji gonderilerek once 15 dakika sonra 1 gunluk kilitleme konmasi. 1. gunluk kilitleme sonunda siteye giris icin mail adresine ozel 2. sifrenin gonderilmesi olabilir. Zaten ugrasan 3 denemeden sonra hatali giriste 15 dk kilitli kaldigini gorurse devam etmeyi goze alamaz. bu konuda mail sitelerinin nasil koruma yaptigi ornek alinabilir. en guzeli google in getirdigi anlayis. tabi bunu bir anda yapabilmekde kolay degil.
saygilarimla,
Muhsin KOCA