Mesaj-Tahtası Sevgi Pehlevan

Tüm Mesajlar

Sevgi Pehlevan

Merhaba

Sevgi Pehlevan - 14 Eylül 2007 - Genel Mesajlar
Merhaba sevgili dostlar. Uzun zamandır bazı nedenlerden dolayı siteye giremedim. Herkese güzel günler diliyorum. Sizle yazdığım şiiri paylaşmak bana mutluluk verecek umarım sizde mutlu okursunuz. Sevgiler.

Eflatun Gömlek

yürüyorum
nereye gittiğimi bilmeden
yüreğim ayrı gider ayaklarım ayrı
yürüyorum
elimde bilmem hangi ayın kaçıncı günü doğduğun
doğum gününde sana aldığım eflatun gömlekle
yüreğim der ki bana ;
eflatun gömleği al ve git yanına
ver eflatun gömleği vermek istediğin kişiye
ayaklarımsa gitmez yüreğimin dediği yere
korkar çünkü ayaklarım güçsüz düşmekten küçük düşmekten
yürüyorum
istemeye istemeye günlerin üzerine
her gün ömrümden akıp giden günlerin üzerine
yürüyorum
söylemek istediklerimi içimde söyleyerek ve susarak
noktasını virgülünü kaldırdığım
içimde seni anlatan sana olan sevgimi anlatan bir kitapla
dakikaların saatlerin ve zamanın üstüne
yürüyorum
ama aynı yerdeyim
takvim yaprakları birer birer düşüyor dalından
bense yüreğimde sen ,elimde ;
hislerimi
yüreğimi anlatan ,
şiir kitabım eflatun gömlekle olduğum yerdeyim
yürüyorum
güneşe el açan çocuklar gibi neşeyle
kardelenlerin umuduyla yürüyorum
yüreğimin resmi , sevgimin sesi eflatun gömleği vereceğim güne özlemle
yürüyorum
o günün gelmeyeceğini bile bile hayatın üstüne
ak düşen saçlarıma inatla
yürüyorum
titrek adımlarla sensiz ve yalnız
yürüyorum
zemheri ayazında yüreğimle , nasırlaşan kalbimle
elimde eflatun gömlekle nereye sürüldüğümü bilmeden yürüyorum.

SEVGİ PEHLEVAN
Sevgi Pehlevan

Merhabalar

Sevgi Pehlevan - 5 Ağustos 2007 - Genel Mesajlar
Merhaba güzel yürekli insanlar. Bir birey doğar yaşar ve ölür. Yaşadığı süreçte onu ölümsüz kılan düşünceleri yaşam tarzı yani kişiliğidir. Bazı kişiler hiç yokmuş gibi unutulur bazıları da hiç akıllardan çıkmaz. Bunun sebebi de yaşadığı sürece hayat bahçesine ektikleridir. Siyaset hem çok güzel hem de çok iğrençtir. Güzel çünkü bir fikrin var ve bu fikre yakışır şekilde ideolojini savunuyorsun boş insan değilsin ve halkla iç içesin. halkın sorunlarına çözüm arıyorsun ve bunun gibi siyasetin güzelliğini anlatacak çok örnek var. Şimdi bakıyoruz da hepimiz aynı şeyden şikâyetçiyiz siyaset siyaset gibi yapılmıyor. Siyaset oyların etrafında dönmeye başladı. Doğru veya güzel değil de nasıl daha fazla oy alırım olayına döndü. Seçim süreçlerinde verilen vaatlerle siyaset yapılıyor. Halkın yanına çözüm önerileriyle değil de rüşvetlerle gidiliyor. Yani bireysel çözümler ön plana çıkıyor toplumsal çözümlerden kimse bahsetmiyor. Siyaseti tartışmak güzeldir. ama bu tartışmayı da üslubuna uygun bir şekilde yapmak gerek. Din dil ırk bir tartışma konusu olmamalı. Birey sunnide olabilir alevide, bir birey zencide olabilir, beyazda önemli olan insan olmasıdır. TC yi Atatürk kurdu devam ettirecek de bizleriz. Demokrat laik bir ülke için Atatürk ‘ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkalım. Siyaseti konuşalım ama cumhuriyetin karşı karşıya olduğu tehlikeleri görerek konuşalım. Tehlikeyi farkında olalım ve cumhuriyetimize sahip çıkalım.

Güzel yürekli dost gülücüklü dostlar geçen hafta Şavşatta idim. Kısada olsa memleketimi görmek bana mutluluk verdi. Festivallere katılamadım. Gevrek festivaline katılmayı çok isterdim ama olmadı. Aldığım duyumlara göre festival çok güzel geçmiş. Ne kavga ne ters hareketler nede haremlik selamlık bir ortam. Kadın erkek iç içe ve dostane şekilde eğlence. İşte bu .. Muhabbetimiz bol olsun. Sevgiler...
Sevgi Pehlevan

Merhaba

Sevgi Pehlevan - 23 Temmuz 2007 - Genel Mesajlar
merhabalar.. mesaj tahtası ile ilgili açıklamayı okudum. umarım kuralların dışında hareket etmiyorumdur. benim için bütün günler önemli ve özeldir. hele hele yüreğinin bir köşesinde sevgi barındıran dost gülücüklü güzel yürekelere bir merhaba demek varsa o gün benim için önemlidir. yüreğinde sevgi barış dayanışma dostlukve aşk olan bütün yüreklere selam olsun. hoşça ve dostça vakit geçirmeniz dileğiyle. güzel bir gün diliyorum.
Sevgi Pehlevan

Merhaba

Sevgi Pehlevan - 22 Temmuz 2007 - Genel Mesajlar
MERHABALAR. SİTEYE BAKTIĞIM KADARIYLA GAYET DE GÜZEL KURULMUŞ. İÇERİKLİ BİR SİTE. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEN SİZDEN GÜRCÜCE ALFABESİ İLE İLGİLİ DAHA DATAYLI BİLGİ İSTİYORUM. BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. DOST GÜLÜCÜKLÜ GÜZEL İNSANLAR HEPİNİZE SELAM OLSUN..
Sevgi Pehlevan

Merhaba

Sevgi Pehlevan - 21 Temmuz 2007 - Genel Mesajlar
Merhaba dostlar, bu siteye yeni üyeoldum. Bir şavşatlı olarak biraz geciktim galiba. Paylaşımların daimi olması dileğiyle sevgiler