Şavşat ve Kültür-Sanat Öyküler

”...Motorumu seviyorum...”

Tamer Dursun

"...Motorumu seviyorum..."

Kasımın sonları hava açık ama zıpkın gibi bir soğuk. Makina yatıyor epeydir garajda bir hatrını sormak lazım. İyide be adam; Alt tarafı niyetin ne alemde diye bir görmek. Ne kuşanıyorsun ortaçağ şövalyelerini kıskandıracak Ekipmanı giyerken. Tabi motoru görmüşken Biraz sürmek lazım yatmamalı motor. Küser sonra darılır deyilmi. Genlerimize işlemiş atalardan ata binmek. eh bizde etten kemikten akalteke bulamayacağımıza göre demir atın yağına suyuna bakmak lazım. Nede olsa; Bir nal bir at, Bir at bir yiğit, kurtarır o yiğitte vatan kurtarır değilmi.

Bir iki nazlansada homurdandı. Koca garajda bir sürü dört tekerin içinde çıkardığı sesle. Adeta harp meydanının umarsız cengaveri gibiydi meydan okuyan. Hiçbiri çıt çıkarmadı.

İninden çıkmış kurt misalı sanki sığmıyordu şehre ve betona. Hem yol istiyordu hemde tabiat. Gerçi uçsuz bucaksız asya savanları vermezdim demir atıma ama sessizliği dinletebilirdim sararmış bir akkavağn dibinde. Azapsı yılgılardan belki bende kurtulurum bir an. Seyrelirken griye gark beton yığınları Özüne dönüyordu doğa ve insan . Yalın bir hayat dalmaktı arada bir kaçmak şehirden.

Çamurun kokusu genzine dolarken kaldırmak lazım vizörü. Soğuk kamçı gibi çarpsada. Taze hava dolmalı ciğerlere. Şeytan bile uyurken güzeldir. ki hele bu uyuyan tabiatsa bir başka güzel oluyor. Ormanın yamacında stop edince motoru. Sessizlik yağıyor insanın üstüne yamaçlardan. Göz ve gönül esrikliği yaşarken sarının bu kadar güzel olduğunu ancak bir gürgenin yaprağında görüyor insan. Ve turuncu ve kahverenginin sadece bu kadar uyumlu olabileceğine şahit oluyorsunuz. Heleki kızıla dönmüş kestane ağaçlarının arasında Kış ne yazar ben her zaman yeşilim diyen taflanlar kulaksız ressamı bile çatlatır hasetinden. İskete ötüyor bu mükemmel tabloya fon müziği katarcasına ve bir alakarga vokal yapıyor ona.

Erirken mekanın zımmi anlamlarında Arınmak sadece arınmak lazım bu kadar güzelliklerin içinde yunarken. Çirkinlik kalmamalı tüm bunlar bana hizmet için var derken. Ahsen-i takvim üzre yaratılmış ben güzel olmalıyım emanete ihanet etmemek adına. Ve güzelden yana olmalıyım iblisi fak lara düşmemek için.

Çekine çekine Çevirirken kontak anahtarını Yüzü kızarıyor suçlu sayıyır kişi kendini Fakat insan oğlunun sana uygun tek icadı diye geçmiyor değil içimden. Hakikaten bu doğallığın içinde bir tek motosiklet sırıtmıyor. Bunu farketmenin hazzıyla daha bir sevecen tutuyorum gidonu bir safkanın yuları gibi. Virajlı orman yolunun slalomları en güzel valsi artamıyor.

İkimizde istediğini almış olmanın hazzıyla dönüyoruz. tali yoldan otobana girerken yeşil yol tabelası tüm büyüyü bozuyor. Ama umutlar tazeleniyor ve sen demir atım biz kış uykusu yakışmaz İlk fırsatta gene yaşarız güzeli güzelce.

Kış bu kadar güzelmiydi

27.kasım2006

Tamer Dursun

Bu İçerik 256 Kez Görüntülendi

Kültür Öyküler Üye Listesi